Skip to main content

Dráma 1 – drámajátékok – gyakorlatok a tanítási órákon

A dráma eszköz ahhoz, hogy megismerjük a világot és gondolkodjunk róla: az élettel kapcsolatos információkat közvetít, és egyúttal a különböző élethelyzetekről való gondolkodás formája is (Móka 2003). A dráma pedagógiai célú alkalmazásának legfőbb hozadéka éppen az, hogy a gyerekek aktívvá, cselekvővé váljanak, ugyanakkor arra is lehetőséget kapjanak, hogy tapasztalataikra reflektáljanak, elgondolkodjanak rajtuk.

A program tartalmának rövid ismertetése:

A képzés gyakorlatközpontú. A szükséges elméleti ismeretek a gyakorlati tapasztalatszerzés eredményeként jelennek meg. Erre az ívre az elemző, összefoglaló módszertani beszélgetések mutatnak rá. A program során a résztvevők megismeri a drámapedagógiában használt, ún. „A” és „B” típusú játékokat. E játékok saját élményű kipróbálása és a játékok vezetésének tanulmányozása nyomán a résztvevők alkalmassá válnak az ilyen típusú játékok vezetésére.

A képzés során arra is felhívjuk a figyelmet, hogy mit jelent a gyakorlatban a demokratikus csoportvezetői magatartás, milyen instrukcióadási, kérdezési technikákkal lehet megteremteni az együttműködő és biztonságos játéklégkört.

Workshop időtartama: 8 óra

Időpont és helyszín: 2022 októberétől megegyezés szerint

Jelentkezés