Skip to main content

Zachorecová Ingrid

Jelenleg a Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatónője Szentpéteren. Pedagógiai pályafutását a középiskola elvégzése után óvónőként kezdte, majd fokozatosan szerteágazó tapasztalatra tett szert az oktatásban. Dolgozott napközis nevelőként, alsó tagozatos tanító néniként, majd később a felső tagozaton folytatta pályafutását.

Soha nem gondolt arra, hogy hátat fordítson az oktatásnak, bár több alkalommal is megtehette volna. Ha újra döntenie kellene, ma is a pedagógusi pályát választaná. Tanárként a humán tantárgyakra szakosodott, szlovák nyelvet és történelmet tanít. Kíváncsisága és az önmegvalósítás iránti vágya motiválta, amikor megpályázta az igazgatói pozíciót, amely bár sok kihívással és nehézséggel jár, egy nagyszerű csapattal a háta mögött, minden problémára megtalálják a megoldást.

Az iskolai, igazgatói munkán túl, az előadóművészet, a kreatív színjátszás, a költészet az, amit szintén a szívügyének tekint. Ezen a területen versmondó előadóművész oktatóként dolgozik országos szinten és mind a kreatív drámapedagógiában, mind pedig a retorikában részt vett szakmai képzéseken. Pedagógiai munkájában a drámapedagógia számos elemét alkalmazza. Iskolájában a „Válogatott történelmi témájú konferencia” koordinátora.

Mentorként segíteni szeretne a tanároknak, hogy sokoldalú egyéniségekké váljanak és ami a legfontosabb, újra megtalálják a tanításban, valamint a tanár-diák közötti együttműködésben rejlő örömöket.

Mottója egy idézet A.S. Exupéry népszerű könyvéből, A kis hercegből:

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”