Skip to main content

Nagy Andrea

Pedagógus családból származik. 26 éve a gútai Corvin Mátyás Alapiskola alsó tagozatos tanító nénije. A személyisége, kreativitása mindig arra sarkallta, hogy új utakat keressen. A évek során számos elméleti és gyakorlati tapasztalattal gazdagította tudását és a gyerekek iránt érzett szeretete erősítették elhivatottságában.

Mindig tudott változtatni. Nyitott minden új kezdeményezésre, szereti a kreatív megoldásokat. Fontosnak tartja, hogy a tanítási folyamat értékes, alkotó legyen. Céljai között szerepelt, hogy minél több fejlesztő játék színesítse a tanítási folyamatokat, így a kisgyerek örömmel, játszva tanulja meg a számára oly nehéz feladatokat is.

Bővített ismereteivel színesíti a tanítás mindennapjait. Fontosnak tartja, hogy tanítványai mosolyogjanak az iskola berkeiben. Három évvel ezelőtt alkalmazni kezdte a boldogságórák pozitív pszichológia gyakorlatait. Hivatástudata, hogy a változásban keresni kell a szépséget. Számos iskolai rendezvényt koordinál. A nyári táborok, természetiskolák lelkes szervezője. Hisz a jó csapatmunkában és a közösség erejében. Mentori munkájával segíteni szeretné a pedagóguskollégákat.

Mottója:

„Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy.”