Skip to main content

Lelkes Ágnes

Lelkes Ágnes fotója

Hetedik éve a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola igazgatóhelyettese és angoltanára. Sokéves tapasztalattal rendelkezik az idegen nyelvek tanításában, korábban minden korosztályt tanított különböző nyelvi szinteken.

Munkája során nagy hangsúlyt fektet olyan tanítási formák alkalmazására, amelyek által a tanórák élvezetesebbek és hatékonyabbak. Mint nyelvtanár, a diákok kommunikációs képességeinek fejlesztését tekinti az abszolút prioritásnak. Aktívan használja az IKT eszközeit, és rendszeresen ösztönzi a tanulókat a kiscsoportokban, illetve párokban történő munkára, amely egyrészt megerősíti az osztályon belül a kapcsolatokat, a diákokat megértésre, toleranciára tanítja, másrészt az így megszerzett tudás tartósabb.

Az iskolai munka kiegészítéseként második éve az egyik főszervezője a hetényi tanulók nyári napközis táborának, korábban pedig többször szervezett csapatépítő tréningeket az iskola alkalmazottai számára.

Nagyon fontosnak tartja, hogy a pedagógusok felismerjék a mai modern társadalom oktatási – nevelési igényeit, melyeket csakis innovatív megközelítéssel lehet kielégíteni. Mindezt szem előtt tartva, ő maga is a szakmai továbbképzések, workshopok, iskolázások rendszeres résztvevője és lelkes támogatója.