Skip to main content
Actuality

Elindítjuk A KNOW HOW, KNOW WHY programunkat

Updated 2023.01.23.

A programra való regisztráció.

Napjainkat a dinamikus változások és a sokszínűség jellemzi és ez megköveteli tőlünk tanároktól, hogy képesek legyünk ezeket a feltételeket a gyakorlatban is megvalósítani, saját tevékenységünket értékelni, átgondolni, és jövőbeli lépéseinket ennek megfelelően alakítani. Azok a tanárok, akik kritikusan gondolkodnak saját oktatási módszereikről és akár csoportban is reflektálnak rá, értékelik azokat, jelentősen növelhetik az oktatás minőségét. Ezenkívül kutatások is kimutatták, hogy az egymástól való tanulás és a tapasztalatok egymással való megosztása az egyik leghatékonyabb tanulási eszköz, és ez járul hozzá leginkább a szakmai fejlődéshez.

A fent említett tények értelmében  mi is szeretnénk az RCPU által hozzájárulni egy olyan szakmai közeg megteremtéséhez, amelyben a pedagógusok biztonságban érzik magukat, amelyben a tanárok a hosszú távú szakmai tanulás érdekében tanulási közösségeket alakítanak ki azzal a céllal, hogy kölcsönösen segítsék, meghallgassák egymást, megosszák sikereiket, félelmeiket és kétségeiket anélkül, hogy fenyegetve éreznék magukat.

Ennek érdekében indítjuk a „TUDJUK HOGYAN, TUDJUK MIÉRT” programot egy zárt, 8-10 tagú, tanárokból álló tanulócsoport kialakításával, amely rendszeres időközönként 90-120 perces online találkozókon közösen tanul és segíti egymás munkáját.

Amit a program nyújt:

– Biztonságos környezet 

– Rendszeres találkozók

– A kihívások leküzdése a résztvevők korábbi tapasztalatai és ismeretei révén

– Moderált ülések

– Strukturált találkozók, amelyek a tapasztalatok kölcsönös megosztását és a ventillálást segítik elő és emellett egymás inspirálására, egymástól való tanulásra nyújtanak lehetőséget különböző témákban való elmélyülés által, a következő lépések közös átgondolásával és meghatározásával.

– Bálint-módszer

– Hot Seat módszer

– Írásos formában készült emlékeztető a találkozókról, hogy a résztvevő bármikor vissza tudjon térni hozzá.

A találkozók időpontjai

A találkozókat 14 naponként 17 órától tartjuk. Az első találkozóra 2023 március 1-én kerül sor, a további találkozók pedig a következő időpontokban lesznek megtartva:

március 15, március n29, április 4, április 26, május 10, május 24.

Ha felkeltettük érdeklődését, az alábbi linkre kattintva jelentkezhet: https://rcpukn.iiv.sk/sk/registracia-na-know-how-know-why/

Ha szeretne valami hasonlót látni a saját iskolájában a saját kollégái egy csoportjával, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@iiv.sk e-mail címen.

Updated 2023.01.23.